Programma
KRO-NCRV

Eddy Keur presenteert De Wild In De Middag vanuit Westerkerk in Amsterdam

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eddy Keur presenteert De Wild In De Middag vanuit Westerkerk in Amsterdam

Op woensdag 3 en donderdag 4 augustus wordt De Wild in de Middag uitgezonden vanuit de Westerkerk. Uw presentator op locatie: Eddy Keur!

Tijdens de Prideweek zet KRO-NCRV drie kerken in ons land in regenboogkleuren in het kader van #liefdeivooriedereen. Het gaat om de Westerkerk in Amsterdam, de Domkerk in Utrecht en (nieuw dit jaar) de Dominicanenkerk in Zwolle.

De Wild in de Middag vanuit Westerkerk

Ook dit jaar worden er weer verschillende programma's uitgezonden vanuit de kerken, waaronder ook De Wild in De Middag vanuit de Westerkerk. Luister op 3 en 4 augustus van 16.00 tot 18.00 uur naar NPO Radio 2 en mis niks van Eddy's uitzending. Op 3 augustus ontvangt hij daarbij een speciale gast: André van Duin! Samen hebben ze het over het belang van LHBTIQ+. Op donderdag 4 augustus draait Eddy verzoekjes rondom het thema 'Liefde is voor iedereen' in de 'LHBTIQ+ Lijst'.

#liefdeisvooriedereen

Dit initiatief vanuit KRO-NCRV laat zien dat liefde voor iedereen is, ongeacht welke seksuele voorkeur je hebt. Directievoorzitter Peter Kuipers: "Wij geloven in solidariteit en een samenleving waarin plek is voor iedereen en vinden dat we in ons land liever kunnen zijn voor elkaar. Wij vinden dat iedereen verliefd moet kunnen worden op wie je wil en dat je mag zijn wie je wilt zijn. Op veel plekken in ons land gaat dat prima, maar er zijn ook plekken waar dit beter kan én moet. Zoals op het voetbalveld, wat we eerder dit jaar hebben laten zien met ons programma De roze supporters en de actie #spreekjeuit tegen homofobe spreekkoren. Of nu met deze in regenboogkleuren verlichte kerken, want we beseffen dat religie en acceptatie soms een ingewikkelde combinatie is. Ik ben trots op de deelnemende kerken die deze dialoog aan willen gaan."

Ster advertentie
Ster advertentie