Programma

Jan-Willem Start Op! draait een uur lang liedjes met een foutje erin

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op! draait een uur lang liedjes met een foutje erin

Morgen hoor je in Jan-Willem Start Op een uur lang nummers waar een foutje in zit tijdens 'Het Fouten Uur'. Het belooft een uur met een hoog Top 2000 gehalte te worden. "Blijkbaar is een foutje in een lied goed voor een hoge notering in de Top 2000", grapt Jan-Willem.

Het idee ontstond door een foutje in 'Sweet Sunshine' van Douwe Bob. De eerste pianoklanken in het nummer riepen bij Jan-Willem en Jeroen de vraag op: "Is dit een foutje, of niet?" Mocht dit een foutje zijn, dan kan 'Sweet Sunshine' toegevoegd worden aan een heel scala aan hits waar een foutje in zit. Zoals ook 'Roxanne' van The Police, waarin Sting per ongeluk op de piano gaat zitten en vervolgens hard moet lachen.

Het Fouten Uur

Het onderwerp liet Jan-Willem en Jeroen niet los. Daarom besloten ze spontaan aanstaande vrijdag 'Het Fouten Uur' te houden in Jan-Willem Start Op. Van 8.00 tot 9.00 uur hoor je alleen maar nummers met een foutje erin. Zoals nummers waarin artiesten schelden, omdat het even niet zo lekker ging. Of nummers waarin een artiest veel te vroeg begint met zingen. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat het uur ook een hoog Top 2000 gehalte zal hebben. "Blijkbaar is een foutje in een lied goed voor een hoge notering in de Top 2000", aldus Jan-Willem.

Vrijdag 25 september van 8.00 tot 9.00 uur 'Het Fouten Uur' in Jan-Willem Start Op.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie