Programma

Mag ik dan bij Jeroen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Mag ik dan bij Jeroen?

Het lieve liedje 'Mag Ik Dan Bij Jou' van Claudia de Breij krijgt een tweede leven in de versie van Jeroen van der Boom.

Petrus

De zanger die we kennen van de nummer 1-hit 'Jij Bent Zo' zong het liedje van De Breij voor het eerst als duet met Jim de Groot in The Passion dit jaar. De Groot vertolkte de rol van Jezus, De Boom die van Petrus.

Middenstip

Tijdens de vijf concerten die de Toppers in mei in de Amsterdam Arena gaven, zong Jeroen van der Boom het liedje in zijn eentje op de middenstip. Hij maakte er een grootse stadionversie van.

Downloadrecord

Die liveversie verscheen donderdag als single en schoot meteen naar de top van de downloadlijsten. Het stond binnen anderhalf uur op 1 in het dagelijkse iTunes-overzicht, een Nederlands record.

Goede raad

Toen Bert Haandrikman op 22 mei Jeroen van der Boom aan de lijn had, spoorde de presentator hem aan meer te doen met het liedje. "Ik wilde laten zien dat mooie liedjes ook in zo’n groot stadion tot zijn recht kunnen komen. Dus ik heb toch een beetje jouw raad opgevolgd, Bert!"

Platina

De Breij ontving vorig jaar een platina plaat omdat de originele versie het liedje 50.000 keer gedownload is. 'Mag Ik Dan Bij Jou' stond twee keer los van elkaar in de Mega Top 50: voor het eerst in maart 2012 en daarna in februari 2014.

Ster advertentie
Ster advertentie