Programma

Peter Gabriel werkt aan filmmuziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Gabriel werkt aan filmmuziek

De Britse zanger heeft een nieuw nummer opgenomen voor de religieuze film

Religie en spiritualiteit

Peter Gabriel heeft al tien jaar geen nieuw album met origineel materiaal uitgebracht, maar hij blijft bezig met andere projecten. De muzikant heeft, naast zijn nieuwe nummer, gewerkt aan de partituur voor Words With Gods, een vierdelige filmserie die volgend jaar zal uitkomen met religie en spiritualiteit als de centrale thema’s.

Een laatste boodschap

De producer van de film, Lucas Akoskin, vertelde onlangs in een interview met de Hollywood Reporter over de betrokkenheid van Gabriel. Volgens de producer zal de film worden afgesloten met het nummer van Gabriel als “een laatste boodschap”. De soundtrack zal gepaard gaan met een aantal handgetekende animaties, in tegenstelling tot de films zelf.

Muzikale bijdragen

Het is niet de eerste keer dat de Britse muzikant heeft gewerkt aan muziek voor een film: in 1989 werkte hij mee aan de Grammy-winnende partituur van de controversiële film The Last Temptation of Christ van Martin Scorsese. Zijn meest recente partituur was in 2002 voor de door Philip Noyce geproduceerde dramafilm Rabbit-Proof Fence. Tevens produceerde Gabriel het nummer ‘Down To Earth’ voor de kaskraker Wall-E van Pixar uit 2008.

Ster advertentie
Ster advertentie