Programma

Rowwen Hèze-frontman Jack Poels komt met eerste soloalbum

  1. Nieuwschevron right
  2. Rowwen Hèze-frontman Jack Poels komt met eerste soloalbum

Na 35 jaar aan hoogtepunten met Rowwen Hèze besluit frontman Jack Poels het over een andere boeg de gooien. Een eenzame boeg wellicht, want hij gaat 't in z'n eentje doen. Op 27 maart brengt hij zijn eerste soloalbum genaamd Blauwe Vear uit.

Of misschien toch niet helemaal in z'n eentje, want live wordt hij bijgestaan door Jan Hendriks van Doe maar en Bart Jan Baartmans. De toeters en bellen laat hij bij zijn solowerk achterwegen, zodat het publiek maximaal kan genieten van zijn poëtische teksten.

Blauwe Vear

Het album telt 12 Nederlands/Limburgstalige ballades, zoals we gewend zijn van de Limburger. Kleine, akoestische nummers van een man met een gitaar en een verhaal. Muziek om écht naar te luisteren dus. Het album verschijnt op Snowstar Records, een platenlabel in Utrecht dat al 16 jaar muziek uitbrengt. Blauwe Vaer is een bijzondere release voor de oprichter van het label: "Ik vind dit prachtige album extra bijzonder omdat ik -in Limburg- opgegroeid ben met de muziek van Jack. Hij heeft wat mij betreft het mooiste Nederlandstalige lied ooit geschreven (‘De Peel in Brand’), dus ik vind het een eer om dit americana-album uit America uit te mogen brengen”.

'Elf oaver elf'

Ter viering van het nieuwe album heeft Jack alvast de eerste single uitgebracht. Hij vertelt: "In de tekst van Virginia May las ik over een zoeklicht, een baken. Toen moest ik denken aan de foto’s die ik hier al jaren maak in mijn tuin van de kerk hier in het dorp. Het uitzicht is er altijd, onder alle weersomstandigheden. ’s Zomers loop ik in de schaduw van de kerktoren door het dorp en ’s nachts op de terugweg kijk ik omhoog hoe laat het is. Als ik op reis ga probeer ik vanuit de trein nog ’n laatste glimp op te vangen. De torenspits is een baken in weer en wind. Dat geeft houvast. Ze doet de tijd stilstaan. Het liefst op elf over elf.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opvallende binnenkomer Top 2000

Vorig jaar was 'Vlinder' van Rowwen Hèze een hoge binnenkomer in de Top 2000 op plek 421. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries brak een lans voor het nummer, dat een ode is aan de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen. Rowwen Hèze schreef ‘Vlinder’ toen er nog geen verdachte voor de moordzaak in beeld was. In het lied zingt de band over een dorp dat een geheim bewaart. In 2018 zong de populaire Limburgse band 'Vlinder' in besloten kring voor de ouders en het zusje van Nicky.

Check nog meer opvallende binnenkomers in de lijst der lijsten van 2019.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie