Programma

Thierry Baudet in gesprek met Ruud de Wild: 'Ik wil dat de bevolking meer te zeggen krijgt'

  1. Nieuwschevron right
  2. Thierry Baudet in gesprek met Ruud de Wild: 'Ik wil dat de bevolking meer te zeggen krijgt'

In de eerste aflevering van Ingelijst praat Ruud met de lijsttrekker van Forum voor Democratie: Thierry Baudet.

Vanaf 22 februari is Ruud de Wild te zien met het programma Ingelijst op NPO 1. Twee weken lang komt een lijststrekker van een politieke partij langs in zijn atelier in Amsterdam voor een gesprek over muziek, kunst en politiek. De Wild gaat op zoek naar de soundtrack van het leven van de politici en vraagt in het persoonlijke gesprek naar hun ambities en drijfveren.

Theaterstuk

In de eerste aflevering heeft Ruud de Wild een gesprek met Thierry Baudet van Forum voor Democratie. De belangrijkste songtekst van de politicus verwerkt Ruud tijdens de aflevering in een schilderij. In het gesprek begint Ruud gelijk met een directe vraag, want wat zou Baudet als eerste doen als hij premier zou worden? "Ik wil het referenda invoeren. Ik wil dat de bevolking meer te zeggen krijgt", vertelt Baudet. "De politiek in Den Haag is bedrog. Het is een theaterstuk van mensen die helemaal niet bezig zijn met het dienen van de wensen van de bevolking, maar bezig zijn met hun eigen macht behouden."

Wanneer kwam zijn drang om het land te veranderen? Je hoort het hele gesprek hieronder:

Thierry Baudet (FvD) - Ingelijst

NPO 1

Speciaal voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 gaat Ruud de Wild elke dag in gesprek met een lijsttrekker. Samen praten ze over politiek én muziek, met een schilderij als resultaat. Het programma is vanaf maandag 22 februari tot en met vrijdag 5 maart na het late NOS Journaal (rond middernacht) te zien op NPO 1.

NPO Luister

Het programma Ingelijst is ook als podcast te beluisteren. Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie