Programma

Dolly Parton gaat online kinderboeken voorlezen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dolly Parton gaat online kinderboeken voorlezen

Dolly Parton gaat eens per week online verhaaltjes voorlezen aan kinderen. Dat doet ze vanwege het uitstel van haar documentaire 'The Library That Dolly Built', meldt nieuwsbron Deadline.

Dolly Parton vertelt aan Deadline dat ze altijd al wilde voorlezen aan kinderen, maar dat de timing nooit juist was. "Dit is het moment om met verhalen, liefde te delen. Het is een eer om samen te werken met zulke getalenteerde schrijvers en illustrators. Zij zijn degenen die zorgen voor een lach op ons gezicht en ons aan het denken zetten." De video's zullen te zien zijn op YouTube onder de titel Goodnight With Dolly. De eerste aflevering is te zien op donderdag 2 april.

Uitstel

Hoewel het voor Dolly op dit moment het juiste is om te doen, is ze wel teleurgesteld dat ze haar documentaire heeft moeten uitstellen. De docu focust zich op Partons werk om een einde te maken aan analfabetisme. Dat doet ze via haar non-profitorganisatie Dolly Partons Imagination Library. Sinds de oprichting in 1995 heeft de bibliotheek meer dan 135 miljoen boeken aan kinderen geschonken en schenkt momenteel elke maand boeken aan anderhalf miljoen kinderen over de hele wereld. "Er waren zoveel evenementen georganiseerd die gelinkt waren aan mijn stichting. Maar we gaan het gewoon verplaatsen naar een ander moment."

In haar nieuwe online-serie Goodnight With Dolly, zal ze boeken vanuit haar stichting voorlezen waaronder Llama Llama Red Pajama en The Little Engine That Could. De serie is te bekijken op de kanalen van Imagination Library, Dolly Parton, Dollywood en World Choice Investments.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie