Programma

Cornald Maas over gevolgen Songfestival door corona

  1. Nieuwschevron right
  2. Cornald Maas over gevolgen Songfestival door corona

Met alle afgelastingen wegens het coronavirus is ook het Songfestival geen zekerheid meer. Gijs belt met Mr Songfestival Cornald Maas die de laatste update geeft.

Cornald vertelt: “Ik weet het ook echt niet. Mensen die hierover moeten beslissen weten het ook echt niet. De beslissing is nog niet genomen, maar ze zullen geen onverantwoorde risico’s aangaan. Als deze periode van quarantaine verlengd wordt, dan is het volgens mij niet haalbaar meer."

Opbouwen of niet?

Hij vertelt dat je niet zomaar een proces van het opbouwen van Ahoy kan starten, zonder dat je zekerheid hebt of het evenement doorgaat of niet. “Je gaat niet dat parcours in als je geen garantie hebt. En daarbij komt ook nog dat je geen grip hebt op wat individuele delegaties gaan doen. Landen willen Nederland niet meer in om hun introductiefilmpjes op te nemen."

Uiterlijke deadline

Voorlopig ligt de deadline op 6 april. Dan wordt bepaald of het Songfestival door zal gaan of niet. Cornald vertelt dat die deadline ongeveer gelijk is aan de eventuele start van de opbouw van het festival. “In het ergste geval wordt het een jaar uitgesteld, maar ik weet dat mensen volop bezig zijn om het nog door te laten gaan.”

Gijs sprak Cornald over zijn eigen shows en het Songfestival. Luister hieronder verder.

Cornald Maas merkte dat Herman van Veen hem aan het testen was voor 'Volle Zalen'

Gijs 2.0

Je hoort Gijs Staverman iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2 met Gijs 2.0.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie