Programma

Stand-in Julia deed de Songfestival act van Barbara Pravi

  1. Nieuwschevron right
  2. Stand-in Julia deed de Songfestival act van Barbara Pravi

Er is niemand in Nederland die de acts van Frankrijk, Nederland, Italië, Portugal en Rusland zo goed kent als Julia Schutten. In Jan-Willem Start Op vertelt ze over haar stand-in ervaring.

Voordat de Songfestival artiesten naar Nederland afreisden, werd er al druk gereperteerd in Ahoy. Zonder artiesten, maar met stand-ins. Popstudente Julia Schutten was één van die stand-ins en kent de acts van vijf deelnemende landen tot in de details. "Van tevoren kregen wij onder andere filmpjes, de tekst en het audiomateriaal. Dat zijn we helemaal tot in de nopjes gaan instuderen", legt Julia uit. "Precies op het moment dat iemand z'n hand op een bepaalde manier omhoog doet, doe jij dat ook. Zodat licht, geluid en podiumbouwers precies weten hoe dat bij de show eruit gaat zien."

'Je moet een bepaald persoon worden'

Julia is als stand-in van alle markten thuis. Zo was ze stand-in Barbara Pravi, achtergrondzangeres voor Rusland en bij Italië en Portugal was ze bassiste. Als popstudente is ze wel wat gewend, maar écht in de huid kruipen van een andere artiest was ook voor haar een uitdaging. "Je moet een bepaald persoon worden", legt Julia uit. "Je helemaal inleven in wat ze willen vertellen. Dat precies op het podium zo uitvoeren. Het is een hele mooie uitdaging om dat op het podium te mogen doen. Het geeft ook een zieke kick als je daar op het podium staat, met al die lichten."

Check het hele gesprek hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Julia Schutten / Luca van Ruiten

Ster advertentie
Ster advertentie