Programma

Rock the War met Leo Blokhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Rock the War met Leo Blokhuis

Presentator en muziekkenner Leo Blokhuis neemt de kijker in het twee uur durende programma

Rock the War

Muziek is niet weg te denken uit de oorlog. Muziek kan een manier zijn om afleiding te vinden, te verwerken en te herdenken. Zij kan gebruikt worden als propaganda of protest. Leo Blokhuis leidt de kijker in Rock the War langs verschillende grote oorlogen en conflicten, en analyseert de verbanden tussen popmuziek en oorlog.

Twee delen

Het programma, dat wordt uitgezonden op de Nationale Dodenherdenking, is opgedeeld in twee delen: een documentair gedeelte en een gedeelte waarin bekende popnummers die oorlog als thema hebben aan bod komen.

Nederland

Het eerste deel begint in Nederland, waar Blokhuis praat met zangers Boudewijn de Groot en Ernst Jansz (Doe Maar) en Uruzgan FM-presentatrices Annemieke Schollardt en Kristel van Eijk. Daarna reist de muziekkenner af naar Amerika om daar te praten met verschillende personen die persoonlijk betrokken zijn geweest met zowel muziek als oorlog.

Amerika

In het tweede deel nog veel meer nummers die oorlog als thema hebben, waaronder ‘WAR’ van Edwin Starr, ‘We Gotta Get Out Of This Place’ van The Animals en natuurlijk ook nummers van Bob Dylan en Marvin Gaye. Bekijk hieronder alvast een voorproefje van het programma:

Rock the War (Nederland 3)
Presentatie: Leo Blokhuis
Zaterdag 4 mei
20:25 - 22:25 uur

Ster advertentie
Ster advertentie