Programma

Aus - Ned in liedjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Aus - Ned in liedjes

Gelukkig versloegen we ze op het veld, maar hoe doen we het tegen Australi

Where The Wild Roses Grow - Hoe

We weten niet zo goed 'hoe' we Kylie Minogue & Nick Cave zouden moeten vergelijken met Miss Montreal & Nielson. In de categorie 'duet man / vrouw' blijft het daarom onbeslist.

Australië 0 - Nederland 0

Lonesome Loser - Voetstuk Staan

Little River Band en Acda en de Munnik hebben de karakteristieke samenzang gemeen. In deze liedjes zingt de één echter over een pechvogel die het blijft proberen en de ander over een held die baalt dat ie niet genoeg gewaardeerd wordt. Little River Band wint op mentaliteit.

Australië 1 - Nederland 0

Beds Are Burning - Meneer de President

Beide protestliederen zijn ijzersterk op hun eigen manier. Bij een gelijkspel tussen Midnight Oil en Boudewijn de Groot laten we in dit geval de kwaliteit van het overige oeuvre de doorslag geven en wint De Groot:

Australië 1 - Nederland 1

Stayin'Alive - Hip Hap Hop

Wij zijn fan van onze eigen discogrootheid. Maar tegenover de Bee Gees is de grootheid van Spargo relatief, moeten helaas ook wij toegeven.

Australië 2 - Nederland 1

Need You Tonight - Damn Those Eyes

We kunnen niet anders dan deze twee liedjes afrekenen op de oe-lalááá factor van de respectievelijke frontmannen van INXS en Kane: Michael Hutchence en Dinand Woesthoff. We hebben moeite het hoofd koel te houden en kunnen niet beslissen.

Australië 2 - Nederland 1

Down Under - Over 100 Jaar

Twee grappige liedjes tegen elkaar, en niet de minsten. Klein Orkest wint het voor ons van Men At Work, vanwege het vrolijk filosofische refrein: 'Over 100 jaar zijn jullie allemaal dood. En wij ook.'

Australië 2 - Nederland 2

De samenvatting

Als het om muziek gaat, zijn Nederland en Australië dus behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het is wel een spannende match, waarin Nederland dankzij Harry Jekkers op het laatste moment toch nog gelijk maakt!

Ster advertentie
Ster advertentie