Programma

Album Neil Young wordt 45 jaar na dato tóch uitgebracht

  1. Nieuwschevron right
  2. Album Neil Young wordt 45 jaar na dato tóch uitgebracht

In 1975 eindigde de lp 'Homegrown' van Neil Young op de plank om er vervolgens 45 jaar niet vanaf te komen. In 2020 lijkt het er nu toch van te komen!

Het album werd al lang verwacht, maar komt er nu dus echt aan. Op Neil Youngs eigen website Neil Young Archives geeft hij aan dat Homegrown de eerste release van 2020 zal worden, en dat het uitgebracht zal worden op vinyl "zoals het bedoeld was".

Analoog

Het maken van de lp duurde een stuk langer dan verwacht, omdat Young weigerde om het proces digitaal af te maken. Het moest op de manier gebeuren zoals het in de jaren zeventig ook ging. Op zijn website is een video te zien hoe dit proces in zijn werk ging. Hij deed dit met zijn producer John Hanlon.

Te beschadigd

"Mr. J Hanlon is hier te zien terwijl hij Homegrown analoog in elkaar zet. Dit is dezelfde manier als toen we het deden toen we begonnen. Zo klonken ze het best. Er werd ons verteld dat dit nu onmogelijk is en dat de tapes te beschadigd waren om nog te gebruiken", aldus Young. "Wij waren het hier niet mee eens. Ondanks alle moeite hebben we doorgezet om de analoge tapes te herstellen."

Het album is vooral gefocust op zijn toenmalige relatie met actrice Carrie Snodgress. Op dat moment lukte het hem niet om het af te maken omdat hij niets positiefs meer zag in de lastige relatie. In 2020 lijkt Young hier beter mee om te kunnen gaan.

Beluister hier het nummer 'Hometown' dat al eerder geremastered werd:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie