Programma

Verkeerde tolprijs door bagage op autodak

  1. Nieuwschevron right
  2. Verkeerde tolprijs door bagage op autodak

Ga jij deze zomer met de auto op vakantie en heb je bagage op het dak? Let dan goed op bij de tolpoortjes om een te hoge prijs te voorkomen!

Auto's worden aangezien voor bestelbusjes

Lekker op vakantie naar de zon met je dakkoffer, fietsen of surfplank op je auto. Dat zomerse gevoel kan bij de tolpoortjes van de Route du Soleil in één klap voorbij zijn. De meetapparatuur daar ziet auto's met extra 'bagage' namelijk aan voor bestelbusjes. Vakantie-expert Yda Matthijssen legt uit dat de kosten hierdoor flink kunnen oplopen: "Er zijn vijf categorieën. Met een gewone auto val je in categorie één. Categorie twee is al gauw vijftig procent duurder. De campers en bussen vallen in categorie drie en dan is het twee keer zo duur."

Wat is de oplossing?

Maar wat moet je doen als je auto bij de tolpoortjes in een verkeerde categorie wordt ingedeeld? Matthijssen: "Op het kaartje dat je krijgt, zie je de categorie staan. Je kunt het beste ter plekke op het knopje van de intercom drukken en melden dat het niet klopt. Zij kunnen dan meteen zien wat er aan de hand is." Volgens Matthijssen is er ook nog een andere optie: "Bewaar het kaartje en maak foto's van je auto. Dan kun je later bezwaar maken."

Beluister het hele gesprek met Matthijssen in Jan-Willem Start Op hier:

Zo wordt de route du soleil een dure grap!

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur met Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie