Programma

HeavyLight bekroond

  1. Nieuwschevron right
  2. HeavyLight bekroond

HeavyLight werd zondag uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent in Paul! Allard Hoekstra, de zanger van de band werd compleet verrast.

Als een speer

HeavyLight werd zondag bekroond tot Radio 2 talent! De Rotterdamse band brengt op 22 februari 2013 hun eerste single 'Hey' uit. Na dit nummer gaat het als een speer. De singles 'Any Moment Now' en 'All For Me' volgen al snel. Hun debuutplaat Your Kingdom wordt in 2014 uitgebracht.

In de smaak bij Coldplay

De muzikanten vallen op bij niet de minste muzikanten. Zo plaatsten de mannen van Coldplay de videoclips van 'Hey' en 'Any Moment Now' op hun website. Het is voor het eerst dat Coldplay twee keer een clip van eenzelfde Nederlandse band deelt. Met het nummer 'Close To You' dat zij in 2015 uitbrengen, lijkt hun grote doorbaak nog meer dichterbij.

Minder prettige traktatie

Maar ook bij Radio 2 blijven de muzikanten niet onopgemerkt. Paul Rabbering mocht in zijn programma het goede nieuws vertellen, maar eerst hield hij zanger Allart Hoekstra nog even in spanning. De bandleden waren namelijk laatst bij hem in de studio geweest en trakteerde op vlammetjes. Dit viel alleen niet bij iedereen goed volgens Paul. 'De producer van Paul! moest zelfs naar het ziekenhuis,' aldus de DJ.

'Ben je wel goed verzekerd?'

Hoekstra weet niet wat hij hoort en klinkt ietwat zenuwachtig door de telefoon als Paul hem vraagt of de band wel goed verzekerd is. Dan kan de DJ zich niet langer inhouden en legt uit dat hij de zanger in de maling heeft genomen. Hij vertelt dat de echte reden waarom hij belt wel goed nieuws is. HeavyLight is uitgekozen tot NPO Radio 2 Talent en dat is dus geen grap! Beluister de enthousiaste reactie van de zanger.

'Close To You'

Hierboven kun je 'Close To You' beluisteren, de band speelde het nummer tijdens NPO Radio 2 voor Nepal.

Foto: Adrian Kuipers Photography

Ster advertentie
Ster advertentie