Programma

TopSong voor Nederlands talent Nick Klyne met 'Rain On Your Parade'

  1. Nieuwschevron right
  2. TopSong voor Nederlands talent Nick Klyne met 'Rain On Your Parade'

De TopSong gaat deze week naar Brabant. Het is Nick Klyne die de titel in de wacht sleept met zijn moderne popsingle 'Rain On Your Parade'.

Van Helmond, naar Eindhoven, naar podia wereldwijd. Dat is hoe we de prille carrière van Nick Klyne (Nick Klein) in het kort kunnen samenvatten. Met jeugdvriend Ferdous Dehzad maakte hij tot 2018 in sneltreinvaart furore onder de naam Klyne. Hun track ‘Paralyzed’ werd na een release op Soundcloud opgepakt door onder meer de BBC. Het nummer zorgde er zelfs voor dat Disclosure de mannen benaderde voor een remix. Latere single ‘Water Flow’ kan alleen op Spotify inmiddels al op meer dan 22 miljoen streams rekenen.

Soloambities

De basis voor langdurig succes leek gelegd, maar als bij zoveel succesvolle duo’s knaagden de soloambities. Klyne en Dehzad gingen ieder hun eigen weg en nu is Klein niet meer Klyne maar Nick Klyne. De talentvolle zanger trok naar Zweden om daar met producer Johan Olof Bjork te werken aan de single ‘Rain On Your Parade’.

En die samenwerking heeft een track opgeleverd die klinkt als een klok. Het nummer schuurt aan tegen het geluid van namen als Sam Smith en Hozier. Het moderne popgeluid is de glanzende verpakking van een donker verhaal dat gaat over een slechte relatie waarin de ene partner eindelijk de moed vindt om de ander te confronteren. Een verhaal dat je deze week vaak voorbij hoort komen als kersverse TopSong.

Bart belde Nick in Aan De Slag! met het goede nieuws:

Nick Klyne’s ‘Rain On Your Parade’ is de NPO Radio 2 TopSong

Luister de TopSong van Nick Klyne in onze speciale TopSong-playlist op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: management Nick Klyne

Ster advertentie
Ster advertentie