Programma

Wouter van der Goes: 'Ik zou mijn vader vertellen dat ik hem vreselijk mis'

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter van der Goes: 'Ik zou mijn vader vertellen dat ik hem vreselijk mis'

Speciaal voor de KWF Collecteweek doopt Ruud de Wild 30 MINUTEN RAUW voor één week om tot 30 MINUTEN ROUW, waarin hij in gesprek gaat met een BN’er die een dierbare is verloren aan de ziekte kanker.

In deze aflevering gaat Ruud het gesprek aan met collega Wouter van der Goes. Deze week steunen wij de KWF Collecteweek met de NPO Radio 2 Collecte Drive-in en daar zit voor Wouter een bijzonder randje aan. Hij verloor zijn vader namelijk aan de ziekte in 2015. In 30 MINUTEN ROUW vertelt hij over de laatste woorden van zijn vader, waarom hij lid is geworden van KWF en wat de bijzondere betekenis achter 'A Sky Full Of Stars' van Coldplay is.

Het laatste gesprek met zijn vader

Wouter voerde het laatste gesprek met zijn vader op vaderdag, die nacht overleed hij. Als Ruud aan hem vraagt hoe dat gesprek ging, raakt Wouter geëmotioneerd. "Daar praat ik eigenlijk nooit over... Mijn vader was heel ziek en mijn moeder belde mij en vroeg: 'Kunnen jullie nog wat medicijnen halen, want je vader heeft pijn.' We hadden een fles whiskey voor hem gekocht, wat best ironisch is, want hij hield van whiskey, maar de man was doodziek dus dat kon helemaal niet. Maar hij nam met een grote glimlach de fles whiskey in ontvangst, zette hem naast z’n bed en riep toen, en dat raakt me nog steeds wel, "dank lieve kinderen".

'Ik zou hem vertellen dat ik hem mis'

Er is niet per se een vraag die Wout nog aan zijn vader zou willen stellen. "Dat is uitgesproken. Toen hij net ziek was, zijn we met z’n tweeën naar het strand gegaan. (…) Toen zijn we daar gaan zitten en toen zei ik: 'Ja pa, dit is natuurlijk een beetje ingewikkeld'. 'Ja, jongen. Ik vind het ook allemaal maar wat. Lekker weer vandaag, hè?' Dus hij wilde die confrontatie niet aan gaan. Toen heb ik gezegd: 'Nou pa, er is wat mij betreft niks wat ik nog moet roepen. Heb jij dat? (…) Is er nog iets wat we moeten uitspreken of is het goed?' 'Ja, voor mij is het goed.' Toen zei ik: 'Voor mij ook'. 'Koffie?' 'Koffie.' En toen was het klaar." Als hij nog iets tegen zijn vader zou mogen zeggen, zou dat het volgende zijn: "Ik zou hem vertellen dat ik hem vreselijk mis. Wij allemaal... Maar dat het goed gaat met ons..."

In deze speciale extra aflevering vertelt Wouter over onder andere een heftige ervaring tijdens het collecteren en de muziek die hem aan zijn vader doet denken.

30 MINUTEN ROUW met Wouter van der Goes - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN ROUW

De speciale reeks 30 MINUTEN ROUW, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 2, is vanaf maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september te beluisteren via de feed van 30 MINUTEN RAUW in Apple Podcast/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 1 app.

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie