Programma

Zwarte auto's hebben hoogste premies

  1. Nieuwschevron right
  2. Zwarte auto's hebben hoogste premies

Gerard Ekdom rijdt in een zwarte auto en heeft soms pech. Dubbel pech, want volgens de Consumentenbond zijn zwarte auto's het duurst in de verzekering.

Hogere premie

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de vraag of rode auto's duurder zijn in de verzekeringspremie dan andere kleuren. Vreemd genoeg zijn het juist de zwarte auto's die meer aan verzekeringspremies kosten. Gerard belt met Sandra de Jong van de Consumentenbond, want zelf rijden Gerard en sidekick Pieter in een zwarte auto. Gerard heeft inderdaad nogal eens pech. "Laatst viel er een ladder op mijn auto!"

Quote

Laatst viel er een ladder op mijn auto

Gerard Ekdom

Tien procent meer

Een aantal verzekeringsmaatschappijen brengen hogere premies in rekening voor zwarte auto's, stelt De Jong. Zwarte auto's zouden, volgens de statistieken van verzekeraars, vaker schade hebben dan andere kleurige auto's. Als je een zwarte auto hebt, dan kun je dubbel gestraft worden. Bij schade heb je te maken met het bonusmalussysteem én een hogere premie. Een ander kleurtje kan op die manier veel uitmaken. "Het kan wel tot tien procent schelen!"

Fel oranje

Uit het onderzoek is ook gebleken dat het rijden in een groene of blauwe auto goedkoper is dan een zwarte. Met name felle kleuren, zoals geel en oranje, doen het erg goed. "Voor de verzekering zou deze auto goedkoper zijn", aldus De Jong. Felle auto's zouden namelijk beter opvallen in het verkeer en op deze manier wordt er minder snel schade gemaakt.

Luister hier het hele fragment terug:

Ekdom in de Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie