Programma

Hoe kon Michael Jackson déze dansmove doen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe kon Michael Jackson déze dansmove doen?

Er kwam geen steunkabel aan te pas! Wat dan wel? Dat lees je hier.

Michael Jackson was natuurlijk een legendarische artiest. Niet alleen vanwege zijn fantastische muziek, maar ook door zijn ongekende dancemoves die af en toe de zwaartekracht leken te tarten. Na zijn dood kwamen we erachter dat Michael Jackson in 1993 patent had aangevraagd voor één van zijn meest herkenbare moves.

Ze zijn zó goed dat ze soms onmogelijk lijken. Denk aan bijvoorbeeld bovenstaande beweging uit de clip van 'Smooth Criminal'. Zwaartekracht lijkt niet meer te bestaan! En het bleef niet bij deze opname, want ook live deed hij de move vaak dunnetjes over.

HOE DAN!?

Maar hoe dan!? Neurochirurgen zijn erin gedoken. Kijk maar met welk hulpstuk hij deze biomechanisch onmogelijke beweging kon doen in de tijd voor green screens en weggepoeste hulpkabels.

Aan de grond genageld

Speciale schoenen! Zo kon hij zo stijf als een plank in een hoek van meer dan 45 graden voorover leunen. Het lukte door een uitsparing in de hiel van zijn schoenen waarmee hij letterlijk aan de grond stond genageld. Die klikte hij in een nagel in de vloer en zo kon hij zijn gewicht verplaatsen. Experts zeggen dat het nog steeds een ongelofelijk moeilijk trucje is, want er is ook heel veel spierkracht voor nodig. Bekijk hieronder afbeelding van het patent:

Bekijk de clip

En als we het toch over 'Smooth Criminal' hebben. Check dan meteen even die hele clip. Altijd een goed idee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie