Programma

Daan (5) zamelt geld in voor badkamer zieke buurvrouw

  1. Nieuwschevron right
  2. Daan (5) zamelt geld in voor badkamer zieke buurvrouw

Beter een goede buur dan een verre vriend! De vijfjarige Daan uit Eindhoven heeft geld ingezameld voor de aangepaste badkamer van zijn zieke buurvrouw.

Buurjongen Daan is reddende engel

De buren van Daan hebben een nieuwe douche nodig, omdat de buurvrouw een nierziekte heeft. De verbouwing van de badkamer valt veel duurder uit dan verwacht en dat kan het gezin niet betalen. Buurjongen Daan is hun reddende engel. Zijn moeder Marielle vertelt in Jan-Willem Start Op over het ontstaan van haar zoons actie: "Daan vroeg aan mij: 'Waarom douchen ze nou bij ons?' Toen heb ik uitgelegd waarom ze het thuis niet kunnen." Daan stelt vervolgens voor om de nieuwe badkamer voor de buren met het geld uit zijn spaarpot te betalen. Marielle: "Ik heb hem verteld dat het net iets meer centjes kost."

Meer dan alleen flessen inzamelen

Om geld op te halen voor de nieuwe badkamer van de buren heeft de dolenthousiaste jongen flessen ingezameld. Daan: "Op school en in de buurt hebben we een actie gehouden. Dat heeft tachtig euro opgeleverd." Moeder Marielle vult aan: "We hebben inmiddels het benodigde bedrag van vijfduizend euro binnen." Het geld is opgehaald met meer dan alleen het inzamelen van flessen. Marielle: "Het was een beetje lastig om maar één inzamelpunt te hebben. Ook online hebben mensen hun bijdrage kunnen doen."

Check hier het hele fragment uit Jan-Willem Start Op:

Aan de vijf-jarige Daan heb je nog eens een goeie buur!

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur met Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2!

Foto omslag: Facebook Marielle van Haaren

Ster advertentie
Ster advertentie