Programma

Het verhaal achter 'The Great Pretender' van Freddie Mercury

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'The Great Pretender' van Freddie Mercury

Op 23 februari 1987 brengt Freddie Mercury zijn versie van 'The Great Pretender' uit. Waarom wilde hij dit nummer zo graag coveren? Je leest 't hier.

Droom

Freddie droomt ervan om een cover uit te brengen. Een nummer wat hem al langere tijd aansprak was ‘The Great Pretender’ van The Platters. Na een test in de studio, vindt Freddie het nummer goed bij zijn stem passen en besluit hij het nummer als een soloversie te coveren.

The Great Pretender

Het origineel is uitgebracht op 3 november 1955 door The Platters. Het lied gaat over een man wiens hart gebroken is. De man probeert dit te ontkennen en doet alsof alles goed is. Freddie erkent deze betekenis, maar betrekt het zijn van ‘The Great Pretender’ op zijn hele carrière: “Op het podium acteer ik en zit ik in een andere rol, ik ga door verschillende stemmingen, draag verschillende kostuums en word met elk kostuum iemand anders."

Videoclip

In de video wil Freddie nogmaals duidelijk maken dat zijn carrière bestaat uit het innemen van verschillende rollen. “Ik wil mijn rollen en karakters van toen weer terug laten komen in het thema van ‘The Great Pretender", aldus Freddie. Al deze rollen zijn verzameld in de videoclip. In de videoclip wordt Freddie vergezeld door twee goede vrienden, Roger Taylor en Peter Straker. Gekleed als drag queens vervullen zij samen met Freddie de rol van de back-up vocals. De rollen die terugkomen zijn onder andere afkomstig uit de nummers: ‘I Want To Break Free’, ‘Crazy Little Thing Called Love’, en ‘Radio Ga Ga’.

Herken jij nog meer videoclips? Check ‘The Great Pretender’ hier:

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie