Programma

Bart in gesprek met Golden Earring over 'Radar Love'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bart in gesprek met Golden Earring over 'Radar Love'

Voor het eerst in 46 jaar luisteren Barry Hay en Rinus Gerritsen de losse sporen terug van hun allergrootste hit. In een nieuwe Barts Classic Track gaat het over 'Radar Love' van Golden Earring.

Quote

Nu we toch lekker vet bezig zijn, laten we er toch wat blazers tegenaan gooien.

Barry Hay over het opnameproces van 'Radar Love'

Een bijzondere Classic Track-video, die deze keer niet in de Wisseloord Studio, maar in de Bullet Sound studio plaatsvindt. De plek waar Golden Earring meerdere albums heeft opgenomen. Samen met Bart bespreken Barry Hay en Rinus Gerritsen van de Golden Earring een van hun grootste internationale klassiekers, ‘Radar Love’.

De verborgen tekst van Barry aan het begin van de track, de been-brekende stunts van drummer Cesar Zuiderwijk, de vernietigende recensie in OOR en de daarop volgende platina plaat in Engeland… Barry en Rinus vertellen in geuren en kleuren over het opnameproces van ‘Radar Love’ en de wereldwijde faam die daarop volgde.

Bekijk hier Barts Classic Track NL #15: Golden Earring - ‘Radar Love’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide podcast

Barry en Rinus hebben nog veel meer mooie verhalen. Over het touren met The Who, het opnameproces van werkelijk ieder instrumentje in de song en hoe het voor hen voelt dat ‘Radar Love’ nog steeds veel in Amerika gedraaid wordt. Wil je het hele gesprek van Bart met Golden Earring terugluisteren? Check dan de uitgebreide podcast, die onder de naam ‘Barts Classic Track’ te vinden is op iTunes, nporadio2.nl/podcasts en in de NPO Radio 2-app!

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie