Programma

Dotan gaat de States veroveren

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan gaat de States veroveren

Voor veel artiesten is het een droom om in de VS, maar het lukt bijna nooit. Is de tijd rijp voor Dotan om een poging te wagen?

The American Dream

Dotan heeft de afgelopen twee jaar nauwelijks stilgezeten. Een reeks festivals, optredens en uiteindelijk een concert in de Ziggo Dome als kers op de taart passeerden de revue. Tijd voor iets nieuws dus. Hij nam afgelopen jaar een nieuw album op in IJsland en is nu van plan om naar Amerika te gaan om daar zijn slag te slaan. Waar kun je beter beginnen, dan in Nashville? En laat Gerard daar nu net zijn.

Quote

Ik probeer het gewoon rustig te bekijken

Dotan

Blijf rustig

Tal van Nederlandse artiesten deden een poging om door te breken in Amerika, maar de kans dat het lukt is vrij klein. Dat beseft Dotan ook. "Ik probeer het gewoon rustig te bekijken," vertelt de zanger aan Gerard. Dotan gaat binnenkort voor het eerst optreden in het Ryan Auditorium in Nashville en Gerard is daar net geweest. Het is een bijzondere locatie waar menig countryster heeft opgetreden, maar ook popmuzikanten zoals Coldplay hebben er gestaan.

Nieuw album

Komend jaar doet hij het in ieder geval rustiger aan. "Ik wil de mensen even wat lucht geven." Hij zal een paar festivals spelen komend jaar die al gepland waren, maar hij wil zich vooral gaan richten op zijn nieuwe album. De eerste single kunnen we in ieder geval verwachten in augustus/september.

Luister hier het hele gesprek met Dotan terug:

Ekdom In De Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie