Programma

'Stotterende' muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Stotterende' muziek

Op 22 oktober was het Wereldstotterdag. Enkele artiesten schreven nummers over stotteren, hier een lijst!

Je herkent het misschien wel. Je moet een presentatie houden en door de zenuwen begin je een beetje te stotteren. Helaas is dit stotteren voor sommige mensen iets dat bij hun dagelijkse leven hoort. Enkele artiesten schreven nummers over stotteren:

'You Ain’t Seen Nothing Yet'

Randy Bachman van de Bachman-Turner Overdrive schreef het nummer 'You Ain't Seen Nothing Yet' speciaal voor zijn stotterende broer Gary. Het was als grapje bedoelt doordat zijn broer ten tijde van de opnamen van het album stotterde. Het grapje pakte goed uit, het nummer werd namelijk in achttien landen een nummer 1-hit.

'My Generation'

Songwriter-gitarist Pete Townshend van The Who schreef het nummer 'My Generation' in 1965. Hij zingt het nummer met een 'stotter'. Dit gestotter had een reden. Zowel hij als zanger Roger Daltrey waren grote fans van John Lee Hooker en Johnny Cash, die beiden zo nu en dan stotterden. De BBC weigerde in eerste instantie om 'My Generation' uit te zenden, omdat zij stotterende mensen niet wilden beledigen.

Scatman John

Scatman John was een stotteraar die juist door zijn gestotter bekend is geworden. Hij bedacht een combinatie tussen scat en disco. Hij maakte muziek door zijn spraakoefeningen te verwerken in de teksten van zijn liedjes. Hier valt het nummer 'Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)' ook onder. Meer dan 2,5 miljoen exemplaren van Scatman's album zijn verkocht in de wereld.

Tom Helsen

In België willen ze de humor terugbrengen in het stotteren. Muzikant Tom Helsen bekend van het nummer 'Sun In Her Eyes' helpt daarbij. Hij is als stotteraar iemand die de moeilijke woorden probeert te vermijden. Hij gaat nu de uitdaging aan met een grap. Luister hier

Kent u nog een nummer over stotteren?

Ster advertentie
Ster advertentie