Programma

Yorick van Norden ingevlogen door zieke Amerikaanse superfan

  1. Nieuwschevron right
  2. Yorick van Norden ingevlogen door zieke Amerikaanse superfan

Beyoncé of Ed Sheeran? Nee, het grote idool van de ernstig zieke Amerikaanse Dawn is Yorick van Norden. Dankzij crowdfunding kan Dawn haar muzikale held nu verwelkomen in Minneapolis.

Bestelling voor het hele oeuvre

Yorick vertelt in Jan-Willem Start Op: "Voor ons allebei is het zo bijzonder dat dit mogelijk is." De singer-songwriter kan het nog steeds niet geloven: "Het is gewoon heel gek dat er ergens in Minneapolis iemand was die mijn muziek überhaupt ontdekt had. Er kwam opeens via mijn webwinkel een bestelling binnen voor zo ongeveer mijn hele oeuvre."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen 'Dotannetje'

Jeroen vraagt zich hardop af: "Is het wel echt waar en ben je niet een 'Dotannetje' aan het doen?" Yorick begrijpt de vraag: "Ik zei vandaag nog tegen Dawn dat ik al deze aandacht voor het verhaal niet verwacht had. Met mijn plaat die bijna uitkomt lijkt het inderdaad alsof het allemaal geregisseerd is. Het komt wat dat betreft heel mooi uit, maar het is echt zoals het is." De muzikant kijkt uit naar zijn resterende tijd in Amerika: "Ik heb nog heel veel mooie dingen voor de boeg, zoals een huiskamerconcert bij Dawn en haar man thuis. Gisteren heb ik daar mijn eerste optreden gedaan. Dat was toch wel een heel bijzonder moment."

Het hele gesprek gesprek met Yorick in Jan-Willem Start Op beluister je hier:

Yorick van Norden wordt ingevlogen door fan in Amerika!

Update vanuit Amerika

Paul belt met de Haarlemse singer-songwriter voor een update vanuit Amerika. Van Norden: "Ik heb hier al opgetreden in een cafeetje. Het was mijn eerste show buiten Europa. Ik moest er echt aan wennen om tussen de nummers door alles in het Engels te vertellen."

Hier check je de hele update:

Yorick van Norden met update vanuit Amerika

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur met Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2!

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie