Programma

Jan-Willem verrast Ijslandse Daði Freyr alsnog met spannende finale

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem verrast Ijslandse Daði Freyr alsnog met spannende finale

De grote winnaar van de Songfestival Eurostream is bekend: Daði Freyr! De online finale was echter iets minder spectaculair dan gebruikelijk en daar besloten Jan-Willem en Jeroen verandering in te brengen.

Jan-Willem en Jeroen besluiten Daði Freyr op te bellen. Hij zou dit jaar deelnemen aan het Eurovisie Songfestival met zijn inzending 'Think About Things'. De winst van het echte Songfestival heeft hij helaas niet binnen kunnen slepen, maar hij mag zich wel winnaar noemen van de Songfestival Eurostream. Daði Freyr vertelt dat deze winst een mogelijke kans geeft op de echte titel. Het zou de eerste keer zijn dat IJsland het Eurovisie wint. "We zijn met IJsland twee keer op de tweede plek geëindigd, maar het IJslandse volk wacht nog op een overwinning", vertelt Daði Freyr.

Uitslag

Jan-Willem en Jeroen vonden de uitslag van de Songfestival Eurostream nogal tegenvallen. Er was geen ceremonie en ook geen speciale puntentelling. Ze willen Daði Freyr alsnog het overwinningsgevoel brengen op een spectaculaire manier. Ze krijgen Letland, Tsjechië, Slovenië en onze eigen Emma Wortelboer zover om IJsland hun verdiende 'douze points' toe te reiken. IJsland wint uiteindelijk met 434 punten! "Dit voelt echt goed! Dankjewel", vertelt Daði Freyr.

Neemt Daði Freyr volgend jaar weer deel aan het Eurovisie Songfestival? Bekijk het gesprek met Daði Freyr hieronder terug:

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem Start Op! elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Luister naar de NPO Radio 2 Songfestival Top 50

De stembussen zijn gesloten! Luister op vrijdag 15 mei van 18:00 tot 22:00 uur naar de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2.

Foto omslag: Schermafbeelding

Ster advertentie
Ster advertentie