Programma

Piet Paulusma in 2020 over zijn favoriete nummer Chiquitita van ABBA

  1. Nieuwschevron right
  2. Piet Paulusma in 2020 over zijn favoriete nummer Chiquitita van ABBA

Gisteren werd het verdrietige nieuws bekendgemaakt dat Piet Paulusma op 65-jarige leeftijd is overleden.

"Tot ons grote verdriet is weerman Piet Paulusma op 65-jarige leeftijd overleden", laat zijn werkgever Omroep Max weten. "Piet leed al geruime tijd aan kanker, waar hij geen ruchtbaarheid aan wilde geven. Wij zijn Piet dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend en wensen de nabestaanden veel sterkte toe."

Piet Paulusma begon zijn loopbaan als weerman in 1985 bij Omrop Fryslân, eerst op de radio en later ook dagelijks op televisie. In 2019 nam hij na 23 jaar afscheid van SBS, maar gelukkig ging Paulusma verder bij Omroep MAX, waar hij weer sinds 1 januari 2020 te zien was bij Tijd voor MAX. Ook was hij als meteoroloog twee keer per dag te horen op NPO Radio 5.

Bijzondere winterhit

In 2020 vertelde Piet in een interview met Bart over een speciaal nummer voor hem: Chiquitita van ABBA. In de winter van 1979 was dit de winterhit. De weerman legt in het gesprek uit dat hij warme herinneringen heeft aan dit jaar waarin hij deze plaat als diskjockey in een bardancing draaide. "Dit geeft de wintersfeer", aldus Paulusma.

Bekijk het interview uit 2020 hieronder terug:

Ster advertentie
Ster advertentie