Programma

Xander de Buisonjé speelt Judas & Sofie doet verslag

  1. Nieuwschevron right
  2. Xander de Buisonjé speelt Judas & Sofie doet verslag

We wisten al wie in de huid van Jezus kruipt tijdens The Passion dit jaar en nu is ook zijn tegenspeler Judas bekend: Xander de Buisonjé. Onze eigen Sofie van den Enk loopt mee als verslaggever.

In de voetsporen van Judas

De voormalige zanger van de popgroep Volumia!, bekend van hits als 'Afscheid' en 'Hou Me Vast', treedt hiermee in de voetsporen van Jeroen van Koningsbrugge, die de rol van de verrader van Jezus vorig jaar met verve op zich nam. Zijn lijflied was toen 'Wit Licht' van Marco Borsato. Eerder speelden ook Frank Lammers, Charly Luske, Daniël Boissevain en Jamai Loman de rol van Judas.

Eerste keer

Eerder werd al bekend dat Martijn Fischer Jezus speelt tijdens The Passion en Ellen ten Damme tekent voor de rol van Maria. Xander doet voor de eerste keer mee. Overigens werden er in eerdere uitvoering van The Passion al liedjes van De Buisonjé gezongen. In 2012 vertolkte Berget Lewis Xanders solonummer 'Er Is Altijd Een Weg' en een jaar later zong Anita Meyer 'Hou Me Vast', beiden in de rol van Maria.

Verslaggever Sofie

Wie dit jaar ook in een prominente rol meeloopt, maar dan als zichzelf, is Sofie van den Enk. Zij doet verslag van de processie, waarin een groot verlicht kruis naar het podium wordt gebracht. Afwisselend wordt dit kruis door veertig man gedragen. Je hoort Sofie elke donderdag- op vrijdagnacht op NPO Radio 2.

Amersfoort

De zesde editie van The Passion vindt plaats op het Eemplein in Amersfoort, zoals gebruikelijk op Witte Donderdag, dat dit jaar op 24 maart valt. NPO Radio 2 is net als vorig jaar bij het groots opgezette evenement aanwezig en maakt een live-uitzending vanuit Amersfoort. Twee van onze dj's, Wouter van der Goes en Jan-Willem Roodbeen, zijn uitgekozen om als discipel van Jezus mee te spelen. GTST-acteur Mark van Eeuwen neemt de rol van Petrus op zich.

Xander de Buisonjé is op dinsdag 9 februari te gast bij Gijs 2.0 (12.00 - 14.00)

Wouter van der Goes belde met Sofie van den Enk over The Passion. Luister hier naar het gesprek:

Ster advertentie
Ster advertentie