Programma

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op Eurovisie Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op Eurovisie Songfestival

Het is eindelijk bekend: Jeangu Macrooy gaat voor Nederland meedoen aan het Eurovisie Songfestival!

Er werd een tijdje hevig gespeculeerd over de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestial 2020. Timur Perlin gaf al één hint tijdens De Timur Timur Show dat de artiest die Duncan Laurence gaat opvolgen met de letter J begint. Nu heeft de zanger zelf bekendgemaakt dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verhuizen naar Nederland

Jeangu Macrooy is een singer-songwriter geboren en getogen in Paramaribo, Suriname. Daar studeert hij twee jaar aan het Conservatorium. In 2014 verhuist hij definitief naar Nederland. Hier volgt hij in Enschede aan de ArtEZ Popacademie de opleiding tot songwriter. Macrooy is altijd al muzikaal geweest. In 2011 richt hij samen met zijn tweelingbroer Xillan de band Between Towers op. Samen hebben ze succes in Suriname en brengen ze in 2013 hun eerste en enige album Stars on My Radio uit. Als Macrooy in 2014 naar Nederland verhuist blijft zijn tweelingbroer achter in Suriname en zingt Macrooy solo verder.

Het duurt even voordat Macrooy bekendheid opbouwt, maar dit komt in een stroomversnelling als hij zijn debuut-ep Brave Enough uitbrengt in 2016. Zijn debuutsingle 'Gold' wordt ook goed ontvangen. Hij is sindsdien regelmatig te gast bij onder andere De Wereld Draait Door, heeft al twee LP's uitgebracht en speelde in 2018 Judas in The Passion. Zijn muziek kan het beste omschreven worden als Engelstalige modern soul.

Op bezoek in de studio

Jeangu Macrooy is ook regelmatig bij NPO Radio 2 langs geweest. Hij kwam bijvoorbeeld optreden bij Muziekcafé en Concert at Sea. In mei 2019 bracht Jeangu Macrooy in de vroege ochtend een bezoek aan de studio tijdens Jan-Willem Start Op. En nee je ziet niet dubbel, want hij heeft een bijzondere gast met zich mee. Namelijk zijn tweelingbroer Xillan, die inmiddels ook in Nederland woont. Samen zingen ze één van hun laatste nummers 'Second Hand Lover'. "En ja, mijn broer is nog steeds de persoon met wie ik het liefst nummers schrijf", vertelt Jeangu. 'Second Hand Lover' is door Xillan alleen geschreven, maar betekent ook veel voor Macrooy. "Ik herkende ook mijn eigen verhaal erin, dus ik ben super blij dat ik het nummer op mocht nemen voor mijn nieuwe album."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie