Programma

De Derde Kamer over coronavirus: komen maatregelen te laat?

  1. Nieuwschevron right
  2. De Derde Kamer over coronavirus: komen maatregelen te laat?

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

En de nieuwe aflevering gaat, hoe kan het ook anders, over het coronavirus. Op de persconferentie afgelopen donderdag 12 maart heeft Mark Rutte nieuwe maatregelen aangekondigd die voor iedereen in Nederland van invloed zijn op het dagelijks leven. Toch blijven de scholen open. Wouter en Lars bespreken de nieuwe regels uitgebreid in De Derde Kamer.

Komen maatregelen te laat?

De maatregelen zijn helder, maar heeft het te lang geduurd voordat het kabinet ging handelen? President Trump verwijt de EU dat zij te mild te hebben gehandeld naar aanleiding van het coronavirus, maar van het begrip 'Europese Unie' lijkt amper sprake te zijn. Alle landen lijken de strategie 'ieder voor zich' te hanteren. Lars was aanwezig bij alle debatten rondom de maatregelen en legt uit hoe dit in zijn werking gaat.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie