Programma

Deze 5 dingen wist jij nog niet over Johnny Cash

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze 5 dingen wist jij nog niet over Johnny Cash

Hij leefde een enerverend leven met een aantal grote hoogtepunten, maar ook heel wat persoonlijke dieptepunten...

Op 12 september 2003 overleed Johnny Cash. Hij is bekend van zijn hits ‘Hurt’, ‘Ring of Fire’ en ‘I Walk The Line’, maar de countryzanger hield zich niet alleen maar bezig met muziek. Dit wist je nog niet over Johnny Cash.

1. Kuikens in een hotel

Johnny Cash was absoluut geen ideale schoonzoon. Zo stond hij erom bekend dat hij met enige regelmaat hotelkamers op zijn kop zette. Zo liet hij bijvoorbeeld 500 kuikens, 100 op iedere verdieping, los in een hotel, dit schrijft tijdschrift Rolling Stone. Cash had sowieso een gekke verhouding met vogels: zijn struisvogel viel hem ooit aan, waardoor hij in het ziekenhuis belandde met een paar gebroken ribben.

2. Bloemen plukken

De zanger is in zijn loopbaan zeven keer opgepakt. Eén van de opvallendste keren was toen hij ’s nachts bloemen aan het plukken in iemands voortuin. Deze persoon was hier niet blij mee en belde de politie. Cash was op zijn beurt zo gefrustreerd dat hij voor dit vergrijp een nacht in de cel moest doorbrengen dat hij zo hard tegen de tralies aantrapte dat hij zijn teen brak.

3. Litteken door dronken arts

Toen Cash bij de luchtmacht zat, had hij last van een cyste op zijn gezicht. De dokter die het moest verwijderen bleek achteraf een paar borreltjes te veel op te hebben. Lang verhaal kort: de zanger moest de rest van zijn leven met een litteken op zijn linkerwang leven.

4. Echte naam

Veel mensen weten dat Johnny Cash niet zijn echte naam was, maar het opmerkelijke is dat het echte deel van zijn naam Cash is. Zijn ouders konden het namelijk niet eens worden over zijn voornaam. Zijn vader gaf de voorkeur aan Ray, terwijl zijn moeder hem Rivers wilde noemen. Uiteindelijk werd het J.R Cash. Toen Johnny zich bij de Air Force aansloot, moest hij uiteindelijk zijn naam veranderen in John R. Cash.

5. ''I don't give a damn about your yellow buzzards.''

Johnny Cash trok vaak met zijn camper de woestijn in om zich een paar dagen lang uit te leven met amfetamines. Tijdens één van deze tripjes lekte zijn camper olie in het Los Padres National Wildlife Refuge en ontstond er een brand. Bijna iedere (met uitsterven bedreigde) condor in de wijde omgeving stierf. Het schijnt dat hij de eerste persoon ooit was die werd aangeklaagd door de VS voor het veroorzaken van een bosbrand. Zijn reactie hierop: ‘’I don’t give a damn about your yellow buzzards.’’

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie