Programma

Paul McCartney als dj

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney als dj

Paul McCartney besluit in 1965 een kerstcadeautje te maken voor de andere bandleden van The Beatles. Een mixtape gevuld met unieke muziekfragmenten en Paul die alles aan elkaar praat.

Een verzameling van vreemde dingen

Jaren lang is gedacht dat de mixtape verloren was gegaan, want er zijn namelijk maar vier exemplaren van gemaakt, maar het is nu toch naar boven komen drijven. Het is niet de volledige mixtape, maar een deel van achtien minuten. In 1995 vertelt Paul McCartney al wat er allemaal op staat. "Het was gevuld met rare interviews, experimentele muziek en muziek waarvan ik wist dat niemand anders het had. Het was een verzameling van vreemde dingen."

Elektronische inspiratie

George Harrison vertelt later dat hij het kerstcadeau van Paul inspirerend vond. "John, Ringo en ik hebben het geluisterd en realiseerden ons dat er zoveel mogelijkheden waren binnen de elektronische muziek." Die mogelijkheden hebben The Beatles later ook gebruikt in het nummer 'Tomorrow Never Knows' uit 1966.

Luister hieronder naar Paul McCartney als dj:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deze nummers hoor je terug op het kerstcadeau van Paul McCartney

'Unforgettable' van Nat King Cole, 'Someone Ain't Right' van Peter & Gordon, 'I Get Around' van The Beach Boys, 'Heat Wave' van Martha And The Vandellas, 'Don't Be Cruel' van Elvis Presley en 'Down Home Girl' van The Rolling Stones.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie