Programma

Paul Simon eert Muhammad Ali

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Simon eert Muhammad Ali

Tijdens een concert in Berkeley, Californië kondigt Paul Simon op ontroerende wijze het overlijden van Muhammad Ali aan.

Geschokte reacties

Het publiek in de zaal bij Paul Simon lijkt nog helemaal niet op de hoogte van het nieuws over de bokser wanneer de singer-songwriter de Simon and Garfunkel-hit 'The Boxer' inzet. Halverwege legt hij het nummer stil om het overlijden van Muhammad Ali aan de aanwezigen mede te delen. De concertbezoekers reageren geschokt, waarna Simon op sobere wijze 'The Boxer' voortzet.

Tegenslagen

'The Boxer' is in 1970 te vinden op het laatste studioalbum van Simon and Garfunkel, Bridge Over Troubled Water. Zes jaar eerder verandert Cassius Clay zijn naam naar Muhammad Ali, maar 'The Boxer' gaat oorspronkelijk niet over de geliefde atleet. In het nummer zingt Paul Simon over eenzaamheid en armoede in New York, waarin hij een vergelijking maakt met een bokser die zich ondanks zijn tegenslagen staande houdt. In de Top 2000 staat 'The Boxer' op nummer 162.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album

Op de dag van het overlijden van de bokslegende bracht Paul Simon zijn dertiende soloalbum Stranger To Stranger uit. Op deze plaat maakt Paul Simon op speelse wijze gebruik van flamencoritmes, microtonale instrumenten en bewerkte opnames van gospelkoortjes uit de jaren 30. Momenteel is Paul Simon op tournee. Op 31 oktober van dit jaar treedt hij op in de Ziggo Dome.

Ster advertentie
Ster advertentie