Naar homepage
Programma

Gouden Harpen uitgereikt

  1. Nieuwschevron right
  2. Gouden Harpen uitgereikt

Wende Snijders heeft woensdagavond tijdens het Buma Harpen Gala in Hilversum een Gouden Harp gekregen. Ook artiestenmanager Jaap Buys en DJ Armin van Buuren ontvingen een Gouden Harp. Bertolf, Giovanca en Kyteman kregen als beste nieuwkomers Zilveren Harpen uitgereikt.

Exportprijs

De exportprijs, voor de meest succesvolle Nederlandse artiest in het buitenland, ging dit jaar, net als vorig jaar naar André Rieu. Via een liveverbinding met Zuid-Afrika sprak hij het Hilversumse publiek toe. De violist zei zijn droom te leven door met zijn eigen orkest over de wereld te reizen.

Nederlandse lied

Gerard Joling won een prijs voor het beste Nederlandse lied met zijn hit 'Engel van mijn Hart'. Het nummer werd geschreven door Edwin van de Hoevelaken, de tekst is van Bruce Smit. "Ik ben er heel blij mee. Ik had er absoluut niet op gerekend", zo vertelde Gerard Joling achter de schermen aan Novum Nieuws.

Opvallend

De meest opvallende winnaar van de avond is misschien wel Jaap Buys. Buys is onder meer de manager van Jan Smit. "Ik vind het heel erg apart, omdat normaal nooit een manager wint", reageerde Buys achter de schermen op zijn overwinning. Nick & Simon, de 3J's, Jan Smit en George Baker brachten een muzikale ode aan hun Volendamse manager.

Ster advertentie
Ster advertentie