Programma

Leo Blokhuis duikt in de nederdisco

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis duikt in de nederdisco

Al decennia voordat dance het grootste Nederlandse exportproduct was, maakten muzikanten van eigen bodem uitstekende discomuziek. Leo Blokhuis zet de beste nederdisco op een rij.

Hoewel de Amerikaanse discomuziek midden jaren ’70 al vrij snel voet aan de grond krijgt in Nederland, wordt de eerste echte nederdiscoplaat pas in 1977 een grote hit: Who’s That Lady With My Man van Patricia Paay. Zij is dan ook een van de gasten in de tweede aflevering van het NTR-programma Blokhuis Extra, waarin de Nederlandse discohits centraal staan.

Zeldzame opnames

Naast onze eigen Hollandse discokoningin komen ook Time Bandits, Mai Tai, Fox The Fox, Anita Meyer, Stars On 45, Tony Sherman, The Surfers en uiteraard Spargo aan bod. Zo duikelde Leo een wel hele zeldzame opname van de Spargo-hit You And Me uit 1980 op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zestig jaar popmuziek

De tweede uitzending van Blokhuis Extra is op dinsdag 16 maart om 22.25 uur te zien op NPO 2 Extra en vervolgens terug te kijken op NPO Start. In het nieuwe muziekprogramma neemt Leo de kijkers mee door zestig jaar popmuziek aan de hand van een specifiek thema, zoals een bepaalde artiest, muziekstroming of een festival.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie