Programma

Johnny Cash museum geopend in Nasvhille

  1. Nieuwschevron right
  2. Johnny Cash museum geopend in Nasvhille

Het museum werd eind vorige week geopend en zit volgepropt met voorwerpen uit het leven van de legendarische countryzanger.

The Tennesean

Het museum is opgericht door het stel Shannon en Bill Miller en staat in de geboorteplaats van Cash; Nasvhille, Tennessee. In een interview aan de plaatselijke krant ‘The Tennesean’ vertelde Shannon: Elvis heeft Graceland, maar er was eigenlijk niks meer overgebleven voor ons. We wilden het heel graag terugbrengen naar Tennessee. We hadden een plek nodig voor alle fans.”

Nalatenschap

“We zijn nu erg blij om aan de fans te vertellen dat er een plek is waar ze de nalatenschap van Johnny Cash kunnen vieren en een onderdeel vormen van de festiviteiten.”, gaat Shannon verder. The House of Cash museum, het voormalige Mekka voor Cash-fans, werd in 2007 gesloten en brandde af tijdens de renovatie.

Al Gore

De tentoonstelling in het nieuwe museum bevat onder meer kleding die door Cash is gedragen tijdens optredens, zijn gitaren en platencollectie en nog veel meer. Voormalig VS-vicepresident Al Gore was aanwezig bij de VIP opening van het museum, en noemde het een “grote toeristische bestemming voor de miljoenen mensen die houden van Johnny Cash”.

Ster advertentie
Ster advertentie