Programma

Terugblik: 19-jarige Christina Aguilera live op TMF

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: 19-jarige Christina Aguilera live op TMF

In 2000 brengt de 19-jarige popster de blueszangeres in haar naar boven bij een optreden voor The Music Factory Nederland. Het kleine meisje met de grote stem krijgt het publiek stil met een medley van ‘Reflection’, ‘I Turn to You’ en ‘At Last’.

Fenomenale stem

Als je aan Christina Aguilera denkt dan denk je aan haar imposante stem. Op jonge leeftijd zingt ze al met net zoveel emotie en volume als een volwassen vrouw. Ze is dan ook niet bang om hoge noten te halen. Dit onderscheidde haar van andere tienersterren als Britney Spears en Jessica Simpson.

Debuutalbum

Tijdens een optreden voor The Music Factory in Nederland laat ze nummers horen van het naar zichzelf genoemde debuutalbum. Het album was niet alleen in Amerika razend populair, ook leverde het drie top 10-hits op in de Nederlandse Top 40. ‘Reflection’ van de Disneyfilm Mulan leverde haar zelfs een platencontract op.

Blues

Tijdens het optreden mag ook een cover van 'At Last' niet ontbreken. Hoewel Christina Aguilera voornamelijk bekend staat om haar popnummers is ze niet onbekend met de blues. Als klein meisje luistert ze al naar blueslegendes als Etta James en Billie Holiday. Later in haar carrière brengt ze het album Back to Basics (2006) uit. Dit album is een eerbetoon aan blues/soul/jazz muzikanten uit de jaren ‘20/’30/’40.

Bekijk haar optreden voor The Music Factory hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Christina Aguilera staat met twee noteringen in de Top 2000. Met 'Hurt' op plek 848 en 'Beautiful' op plek 1910.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie