Programma

Oud-winnaars Songfestival zingen medley tijdens finale

  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-winnaars Songfestival zingen medley tijdens finale

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival op 16 mei treden zeven oud-winnaars samen op het podium. De oud-deelnemers zullen samen een medley ten gehore brengen.

Geen internationale artiesten op het finalepodium, maar wel oud-winnaars. In een interview met AD vertelt Head of Show Gerben Bakker waar deze keuze op is gebaseerd: "Ik vind dat we dit podium moeten gebruiken om ons eigen Nederlandse talent te laten zien." De optredens vinden deels in Ahoy en deels op beroemde locaties in Rotterdam plaats.

Medley

Het idee voor de medley ontstond onder de douche, volgens Bakkers' zeggen. "Zo'n mix van live en van tevoren opgenomen filmpjes kennen we van The Passion en dat werkt goed. Voor het publiek lijkt het alsof het allemaal gelijktijdig in Rotterdam gebeurt: de mooie illusie van het tv-maken."

Natuurlijk zingt Duncan Laurence mee met de medley, maar hij wordt bijgestaan door Lenny Kuhr, die het festival in 1969 won met 'De Troubadour'. Ook Getty Kaspers, zangeres van Teach-in dat in 1975 won met 'Ding-a-Dong' heeft ja gezegd op het voorstel. Daarnaast zingen ook Gigliola Cinquetti (Italië, 1964), Paul Harrington en Charlie McGettigan (Ierland, 1994), Sandra Kim (België, 1986) en Alexander Rybak (Noorwegen, 2009) mee met de medley tijdens de 65 editie van het festival.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De halve finales van het Songfestival zijn op 12 en 14 mei, de finale is op 16 mei. Het evenement wordt gehouden in Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie