Programma

Orange Skyline pakt eerste TopSong met Shine On

  1. Nieuwschevron right
  2. Orange Skyline pakt eerste TopSong met Shine On

Ze timmeren al een poosje aan de weg, de Groningse broertjes Van der Wielen, maar met de nieuwe single Shine On is het ze dan eindelijk gelukt om het predikaat TopSong te bemachtigen.

Niels en Stefan van der Wielen houden van dezelfde bands en nadat ze in 2009 een concert van Oasis zien, met de broers Noel en Liam Gallagher in de gelederen, besluiten ze ook een band op te richten. Dat wordt Orange Skyline. Het eerste volledige album van de rockband heet Things That I Hide en verschijnt in januari 2017.

JB Meijers als producer

Inmiddels zijn de heren hard aan het werk aan een opvolger met niemand minder dan Common Linnets-lid JB Meijers. Naast zijn samenwerkingen met Ilse DeLange is JB Meijers te horen op talloze platen van Nederlandse artiesten, waaronder De Dijk, Carice van Houten, Bløf, Jan Smit en Waylon. Hij schreef ook mee aan het nummer Shine On, waarmee Orange Skyline deze week zijn eerste TopSong pakt. Bart Arens belt met Stefan om het goede nieuws te delen...

Bart verrast Stefan Stasse én Stefan van Orange Skyline met NPO Radio 2 TopSong

Laatste ronde

Donderdagochtend was Orange Skyline nog te gast bij Jan-Willem Start Op om daar Shine On te spelen. De rockers vertelden over hoe het liedje ontstaan is. "Dit was een van de laatste liedjes die we geschreven hebben toen we nog naar de kroeg mochen", vertelt zanger Stefan. "Het is verder lekker afgemaakt op zolder. Dat was het gekke van het afgelopen jaar: je wordt ineens heel erg teruggeworpen op jezelf."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie