Programma

Noel Gallagher terug met nieuw geluid

  1. Nieuwschevron right
  2. Noel Gallagher terug met nieuw geluid

Noel Gallagher is samen met zijn High Flying Birds terug in Nederland. Zijn nieuwe show staat in het teken van het nieuwe album Who Built The Moon?.

Oasis-sound

De muzikant kan niet bij al zijn fans op enthousiasme rekenen als Who Built The Moon? uitkomt. Op het album doet Noel Gallagher voor het eerst afstand van de zo geliefde Oasis-sound. Dat sausje is nog wel aanwezig op de eerste twee platen van zijn High Flying Birds, maar op plaat drie laat Noel een psychedelischer geluid horen.

Noels wil is wet

In een mini-documentaire van Discogs, een database en marktplaats voor muziek, gaat de hitschrijver in op het nieuwe geluid: “Er zijn een hoop fans in parka’s die willen dat je ze geeft wat ze gemist hebben. En het is geweldig dat er zo veel nieuwe Oasis-fans zijn. Ik respecteer dat. Als ik op tour ben houd ik er ook rekening mee en speel ik de liedjes die ze willen horen. Maar in de studio kan het me niets schelen wat ze willen."

David Holmes als sleutelfiguur

Het nieuwe geluid wordt samen met producer David Holmes gecreëerd. Noel benadert de Ier voor een samenwerking als hij een stapel nieuwe liedjes klaar heeft liggen. Holmes geeft aan dat hij graag met hem wil werken, maar alleen als ze vanaf het nulpunt beginnen. Noel moet alles wat hij tot dan toe heeft geschreven thuis laten liggen. De ster gaat akkoord en trekt richting Davids studio in Belfast. Het zorgt ervoor dat Gallagher op een totaal andere manier werkt dan hij ooit heeft gedaan. De tracks voor Who Built The Moon? onstaan in de studio in plaats van in Noels huiskamer. De nieuwigheid zorgt voor een unieke samenwerking, weet Holmes: "Ik denk niet dat Noel ooit nog op zo'n manier aan een album kan werken."

Bekijk de volledige mini-documentaire van Discogs hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-ray

Ster advertentie
Ster advertentie