Programma

Nieuw album Queen

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album Queen

Producer William Orbit brengt een nieuw Queen-album uit. Wat leert de geschiedenis ons over het postuum uitbrengen van albums?

Op het nieuwe album zal onder andere een samenwerking staan met Michael Jackson, opgenomen in 1983. Omdat zowel Michael als Freddie Mercury geen feedback kunnen geven, kan je het haast niet fout doen. Of toch wel? Het postume album Made in Heaven van Queen werd door menig criticus afgebrand, maar verkocht wel goed. We lichten een aantal andere albums uit die na de dood uitgegeven zijn.

Michael Jackson

Hoewel veel mensen het oneens zijn over het uitbrengen van ongebruikt materiaal, scoort het album Xscape wel degelijk goed. Het nummer 'Love Never Felt So Good', een samenwerking met Justin Timberlake, werd een gigantische hit. Het succes is vooral te wijden aan een mix van een aantal bekende producers als Timbaland, Dr Freeze, Babyface.

Amy Winehouse

Kort na het overlijden van Amy kwam het album Lioness: Hidden Treasures uit. Op een andere versie van 'Valerie' en een duet met Tony Bennett na, werd het album geen succes. De nummers op het album komen veelal uit de periode tussen 2009 en 2011, waarin zij niet helemaal lekker bij stem was.

Jimi Hendrix

Een talentvolle muzikant die ook op jonge leeftijd overleed was Jimi Hendrix. Nog geen jaar na zijn dood kwam zijn laatste album uit, The Cry of Love, geproduceerd door Eddie Kramer en drummer Mitch Mitchell. Het album werd een daverend succes.

The Doors

In 1979, een aantal jaar na de dood van leadzanger Jim Morrison, kwam het album An American Prayer uit. Het album was volledig gebaseerd op de teksten en verhalen van Jim zelf. Iets wat niet bij iedereen in de smaak viel. Het album werd afgebrand in de muziektijdschriften.

Wat denken jullie, wordt dit nieuwe album van Queen een succes?

Ster advertentie
Ster advertentie