Programma

Judy Blank naar Nashville voor volgende stap in carrière

  1. Nieuwschevron right
  2. Judy Blank naar Nashville voor volgende stap in carrière

Judy Blank heeft het Cultuurfonds Pop Stipendium 2020 t.w.v. 10.000 euro ontvangen. De jonge muzikant weet al precies hoe ze het geld gaat investeren: "Ik ga werken met één van de bekendste indierock-producers van Nashville."

Het Prins Bernhard Cultuurfonds beloont jaarlijks een veelbelovende popact met het geldbedrag. Deze mag dit vrij investeren in zijn of haar muzikale carrière. Henk van Steeg is benieuwd of Judy Blank hier al over heeft nagedacht en belt de zangeres op om haar te feliciteren met de onderscheiding. Die is vooral blij dat ze ein-de-lijk eens in de prijzen valt. "Dit is voor het eerst in mijn leven geweest. Ik heb nog nooit iets gewonnen", lacht Judy Blank.

Productie over een andere boeg in Amerika

Toch is het meer dan een prijs, legt de zangeres uit. Ze ziet het vooral als investering in de toekomst: "Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van had gehoord, tot ik werd gebeld. [...] Wat je moest doen was een plan schrijven over wat je met het geld zou doen als je het zou winnen. Ik heb daar ook echt mijn best op gedaan en het heeft zoden aan de dijk gezet!" En in dat plan draait het volgens de zangeres om 'echte liedjes'. "Die zullen we hetzelfde blijven qua betekenis en stijl, maar ik wil het qua productie over een andere boeg gooien zodat het een groter publiek aan kan spreken", aldus Blank.

Hiervoor pakt de songwriter het groots aan. Ze vertrekt binnenkort naar Nashville, waar ze met een zeer gerenommeerde producer aan het werk zal gaan. Twee jaar geleden trok Blank ook al in haar eentje naar de Amerikaanse stad om een paar liedjes op te nemen met haar laatste spaargeld. Dat resulteerde in het album ‘Morning Sun’. Nu draait de trip weer volledig om nieuwe muziek: "Ik ga werken met één van de bekendste indierock-producers van Nashville. Ik had alleen geen geld, maar nu ga ik er eind mei naartoe!"

Benieuwd naar het hele gesprek? Beluister het hieronder:

Thank God It's Sunday

Thank God It's Sunday met Henk van Steeg hoor je iedere zondag tussen 20:00 en 22:00 op NPO Radio 2.

Foto omslag: Muziekcafé

Ster advertentie
Ster advertentie