Naar homepage
Programma

Zuid-Afrika niet blij met WK-lied

  1. Nieuwschevron right
  2. Zuid-Afrika niet blij met WK-lied

Veel Zuid-Afrikanen zijn niet blij met het officiële lied van het WK-voetbal in hun land. 'Waka Waka (This Time for Africa)' van zangeres Shakira werd donderdag voor het eerst op Afrikaanse radiozenders gedraaid. Na de primeur werden de radiostudio’s overspoeld met reacties van luisteraars. Het nummer zou volgens de luisteraars gezongen moeten worden door een Zuid-Afrikaan, en niet door een Colombiaanse.

Slecht

"Het is slecht, het is vreselijk. Shakira mag niet langskomen om het lied te zingen", zei een verontwaardigde Zuid-Afrikaanse luisteraar. "We hebben zo ontzettend veel getalenteerde Zuid-Afrikaanse zangers. En bovendien, hoe gaat Shakira het Afrikaanse gedeelte van het nummer zingen", vroeg een andere luisteraar zich af.

Voor iedereen

Een aantal mensen is wel enthousiast en vindt dat het WK-lied ook best gezongen mag worden door iemand die niet afkomstig is uit het Afrikaanse land. "Het WK is er voor iedereen. Iedereen kent Shakira, ze heeft meer fans dan Zuid-Afrikaanse zangers", vindt een dj.

Voorgangers

Woensdag werd bekend dat Shakira is uitgekozen om het officiële WK-lied te zingen. In 2002 zong de Amerikaanse zangeres Anastacia het lied 'Boom'. In 2006 was het de beurt aan Toni Braxton en Il Divo om het officiële lied voor het kampioenschap te zingen. De titelsong van eht vorige WK was 'Time of Our Lives'.

Ster advertentie
Ster advertentie