Programma

Kobe Bryant was een voorbeeld voor velen

  1. Nieuwschevron right
  2. Kobe Bryant was een voorbeeld voor velen

Op 26 januari 2020 is de 41-jarige Amerikaanse basketballer Kobe Bryant om het leven gekomen tijdens een helikoptercrash. Ook zijn 13-jarige dochter kwam om tijdens ditzelfde ongeluk in Californië.'Voorbeeld voor velen'

Gijs belde met NOS commentator Erik van Dijk, die ook vaak commentaar geeft bij basketballwedstrijden. Erik: "Kobe Bryant was qua speler minstens zo groot als Michael Jordan en heeft mensen met zijn persoonlijkheid en zijn spel geraakt." Bryant was niet alleen sporter, maar speelde in films als Space Jam en was een heus stijlicoon als boegbeeld van Nike en Adidas. "Dit soort mensen worden zo op een voetstuk gezet, waardoor hij een groot voorbeeld was voor velen."

Luister hieronder naar het gesprek met Erik van Dijk:

NOS commentator Erik van Dijk: 'Kobe Bryant was een voorbeeld voor velen'

Fan van Nederlandse profvoetballer

Maar Kobe had zelf ook een groot voorbeeld. Namelijk niemand minder dan Marco van Basten. Nederlands journalist en presentator Erik Dijkstra vertelt het volgende: "Zijn grote jeugdheld was Van Basten. Als kind heeft Kobe jarenlang in Italië gewoond, omdat zijn vader daar werkte. Hij was gek van voetbal en Milaan."

Luister verder naar het interivew met Erik Dijkstra:

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen van maandag tot en met vrijdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie