Programma

Koen en Gina sliepen een jaar buiten: 'We wilden meer tijd buiten dan binnen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Koen en Gina sliepen een jaar buiten: 'We wilden meer tijd buiten dan binnen'

Een wandeling in de natuur of buiten sporten zijn manieren om te genieten van de natuur. Voor Koen en Gina Arts was dit niet genoeg, ze wilden meer. Het stel sliep 365 dagen buiten en ze delen hun bijzondere verhaal in Spijkers met Koppen.

Het plan om een jaar buiten te slapen komt van Koen. "Ik zat alleen maar achter mijn laptop en ik kwam niet meer in de natuur. Een van de vragen die we onszelf toen stelden was: hoe kunnen we in ons dagelijks leven, de natuur naar binnen trekken? Het werd een wild jaar."

Buiten slapen

Gaandeweg kwam het stel erachter dat dit makkelijker gezegd dan gedaan was. Ze werkten beiden op kantoor, dus acht uur per dag waren ze al binnen. De oplossing: buiten slapen. Het werd uiteindelijk slapen in een soort tipi, met een kachel erin. Die is makkelijk op te zetten en af te breken, zo konden ze ook in de tuinen van vrienden en familie slapen.

'Mijn schoonmoeder zag het niet zitten'

Een extra obstakel was de suikerziekte van Gina. Op een eerder avontuur in Peru bleek al dat zij regelmaat nodig had in haar leven, maar toch hebben ze doorgezet. Gina's moeder was het er dan ook niet mee eens. Koen: "Ik heb ervan langs gekregen van mijn schoonmoeder, die zag het helemaal niet zitten."

Gina liep ook tegen iets anders aan, ze moest naar een congres in München. Terwijl haar collega's lekker in een hotel sliepen, sliep Gina buiten op een camping. "Dat was het dieptepunt van het jaar. Ik sliep in een kleine tent. Het was net voor het Oktoberfest. Dit was voor mij niet een wild jaar."

Ben je benieuwd naar het wilde jaar van Koen en Gina? Bekijk dan het fragment hieronder:

Video niet beschikbaar

Spijkers met Koppen

Je hoort Spijkers met Koppen elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Unsplash

Ster advertentie
Ster advertentie