Programma
KRO-NCRV

Diagnose De Wild: ‘Er is een filter van je emotie afgehaald’

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Diagnose De Wild: ‘Er is een filter van je emotie afgehaald’

Ruud de Wild beantwoordde maandag na de uitzending van zijn middagshow vragen van luisteraars naar aanleiding van de uitzending van Diagnose De Wild. Daarbij werd de dj bijgestaan door Lisette de Vries van Stichting Darmkanker en chirurg Jurriaan Tuynman.

Nadat Ruud de Wild de diagnose darmkanker kreeg, liet hij zich volgen door een cameraploeg om zijn traject in Diagnose De Wild vast te leggen. Die documentaire werd zondagavond uitgezonden.

Q&A-sessie

Naar aanleiding van de uitzending hield de dj maandag, na het eind van de uitzending van De Wild in de Middag, een Q&A-sessie via Instagram. Daar beantwoordde hij, bijgestaan door chirurg Jurriaan Tuynman (die ook aanwezig was bij De Wilds eerste uitzending na zijn ziekte) en Lisette de Vries van Stichting Darmkanker, vragen van luisteraars.

Tijdens de sessie benadrukken De Wild, Tuynman en De Vries het belang van het checken van je ontlasting, en gaan ze in op vragen over het behandelingstraject van darmkanker. Maar het gaat niet alleen om medische zaken: luisteraar Geert-Jan, die op dit moment ook behandeld wordt voor darmkanker, vraagt zich af of De Wild sinds zijn diagnose ook sterker geëmotioneerd raakt door muziek.

“Niet alleen door muziek”, antwoordt De Wild, “dat had ik ook bij appeltaart.” De dj geeft aan dat de diagnose en de behandeling een filter van zijn emotie hebben afgehaald, wat hij omschrijft als “misschien wel het grootste cadeau van je leven”.

Bekijk de volledige Q&A-sessie hier terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diagnose De Wild

De openhartige documentaire Diagnose De Wild werd zondagavond uitgezonden op NPO 1. “Als ik hier goed uitkom, dan ben ik verplicht om dit verhaal te vertellen", vertelt De Wild over zijn motivatie om zijn traject te laten vastleggen.

Bekijk de documentaire hieronder terug:

De Wild in de Middag

De Wild in de Middag hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie