Programma

Dit is waarom Arjen Lubach stopt met Zondag Met Lubach

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom Arjen Lubach stopt met Zondag Met Lubach

Presentator Arjen Lubach heeft in zijn boek Stoorzender aangegeven dat hij gaat stoppen met zijn succesvolle programma Zondag met Lubach. In De Wild in de Middag praat Ruud met hem.

In het boek omschrijft Lubach dat hij weinig tijd heeft voor theaterstukken. Is dit ook de reden waarom hij gaat stoppen met Zondag met Lubach? "Er lag een aantal dingen aan ten grondslag", legt de presentator uit.

Voorbij je hoogtepunt

"Onder andere was de angst dat je voorbij je hoogtepunt komt en dat je zegt dat je gaat stoppen op je hoogtepunt en dat iedereen dan denkt: 'dat is al lang voorbij Arjen Lubach'. Dat kan alsnog, maar mijn inschatting was dat dat nog niet geweest was", legt hij uit. "Mijn tweede ding was dat ik merkte dat mensen mij als een soort dominee begonnen te zien die op zondagavond een half uur staat de preken voor een morele kwestie." "Wil hij dit niet?", vraagt Ruud zich af. "Ik vond het een grappige bijkomstigheid, maar om nou de rest van mijn leven de natie te dicteren wat ze moeten vinden. Vond ik een beetje onzin."

Wanneer is de laatste aflevering van Zondag met Lubach? Arjen legt meer uit:

Video niet beschikbaar

De Wild in de Middag

Je hoort De Wild in de Middag iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie