Programma

Weird Al naar Amsterdam

  1. Nieuwschevron right
  2. Weird Al naar Amsterdam

Weird Al Yankovic gaat op 30 september een optreden geven in de Melkweg in Amsterdam. Dit maakte de zanger op zijn website bekend.

"Weird Al" Yankovic, of eigenlijk Alfred Matthew Yankovic, was één van de eerste ter wereld die een parodienummer uitbracht. In zijn muzikale carrière kon Weird Al het niet laten om veel Top 2000 nummers te gebruiken. Bekijk hier een leuk lijstje:

'Another One Rides the Bus'

Weird Al bracht in 1981 een parodie uit van 'Another One Bites The Dust'. In plaats van wat dust was het eerder een bus!
'Another One Rides the Bus' gaat over het rijden in een overvolle bus. Queen stond met 'Another One Bites The Dust' op #512 in de Top 2000.

'eBay Song'

Weird Al bracht een parodie uit van 'I Want It That Way' van de Amerikaanse boyband Backstreet Boys. De vijf jongens stonden met het orginele nummer op #1234 in de Top 2000. Weird Al heeft het in deze parodie over het feit dat hij vaak onnozele dingen koopt. Die vaak totaal geen functie hebben. Benieuwd naar zijn eBay aankopen? Luister hier

'Foil Song'

Ook nieuwe artiesten zijn niet veilig voor Weird Al. Zo bracht hij onlangs nog zijn versie uit van 'Royals', hij had er echter op zijn manier 'Foil' van gemaakt. Het nummer gaat voornamelijk over eten. Lorde zal wel even moeten wennen aan deze versie. Bekijk de clip hier

'The Saga Begins'

Niet 'American Pie' maar 'The Saga Begins'. Ook Don McLean is het slachtoffer geworden van Weird Al's parodie talenten. In 1999 schreef Weird Al een parodie, waarbij hij veel inspiratie haalde uit de film Star Wars film Star Wars Episode I: The Phantom Menace.

'Fat'

Michael Jackson was zeker niet dik te noemen. Weird Al Yankovic bracht een parodie uit van 'Bad'. Michael Jackson wist ervan en Weird Al mocht zelfs een soortgelijke setting gebruiken tijdens het filmen van de clip. Het orginele nummer stond uiteindelijk op #1555 in de Top 2000. Weird Al wist zelf de Billboard Hot 100 te halen. Ook al stond hij net op plaats #99!

Welke parodie is uw favoriet?

Ster advertentie
Ster advertentie