Programma

Peter fietste in een jaar door alle 352 Nederlandse gemeenten

  1. Nieuwschevron right
  2. Peter fietste in een jaar door alle 352 Nederlandse gemeenten

Afgelopen zaterdag vertelde Peter Stein bij Spijkers Met Koppen over zijn fietstocht door alle 352 Nederlandse gemeenten.

De een ontdekt in coronatijd knutselen, de ander fietst alle gemeenten af. Peter Stein zou naar Saudi-Arabië en Bangladesh vertrekken, maar corona gooide roet in het eten. De zeven maanden die hij vrij had gevraagd van werk, vielen niet meer terug te draaien, dus wat doe je dan? In Peters geval ga je dan proberen om alle 352 gemeenten te bezoeken per fiets. En dat lukte hem.

Overal naartoe fietsen

Peter startte met fietsen rondom zijn woonplaats Leiden, maar hij kwam al snel tot de realisatie dat je eigenlijk overal wel naartoe kan fietsen. Hij heeft inmiddels alle 352 gemeenten van Nederland bezocht. Toen hij begon, waren er nog 355 gemeenten. "Per 1 januari zijn er drie opgeheven, maar daar was ik gelukkig al geweest", vertelt Peter.

De moeite waard

Dolf vroeg zich af of Peter achteraf gezien liever naar Bangladesh was gegaan, of dat dit echt een avontuur was dat de moeite waard was. "Dit was absoluut een avontuur dat de moeite waard was, maar dit had ik ook kunnen doen als ik 65 was," aldus Peter.

Bekijk hieronder het fragment, waarin Peter ook vertelt over de mooiste plekken die hij per fiets bezocht:

Video niet beschikbaar

Spijkers Met Koppen

Je hoort Spijkers met Koppen elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie