Programma

Drs. P (95) overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Drs. P (95) overleden

Zanger en tekstdichter Heinz Polzer is op 95-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Hij stond bekend onder zijn pseudoniem Drs. P.

Zwitserland

Het overlijden van de van oorsprong uit Zwitserland afkomstige Drs. P wordt gemeld door zijn uitgever Vic van de Reijt, die drie jaar geleden nog het volledige oeuvre van de zanger en tekstdichter bundelde in een boxset.

Economie

Drs. P was daadwerkelijk een doctorandus, maar dan in de economie. Zijn liefde lag echter bij de Nederlandse taal, waar hij op geestige en spitsvondige wijze mee om sprong in zijn vele liedjes.

Hits

Hij begon in de jaren 50 met optreden. Het succes van Drs. P kwam echter pas begin jaren 70, toen hij hits scoorde met 'Veerpont' (ook bekend als 'Heen En Weer') en 'Dodenrit' (ook bekend als 'De Trojka').

Top 2000

Zij laatste hit stamt uit 1987: 'Knolraap En Lof, Schorseneren En Prei'. Sinds de eerste editie van de NPO Radio 2 Top 2000 staat 'Dodenrit' overigens in de lijst genoteerd (hoogste positie was 282 in het jaar 2000).

Laatste optreden

In 1996 stopte de toen 76-jarige Drs. P met zingen. Het laatste optreden van Drs. P was in 2012, ter gelegenheid van de cd-box Compilé Complé. Hierop zijn al zijn liedjes te vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie