Programma

Huntington gendrager Melanie voelt zich gesteund door gitaarveiling

  1. Nieuwschevron right
  2. Huntington gendrager Melanie voelt zich gesteund door gitaarveiling

De teller van de Jan-Willem Start Op veiling staat op dit moment op €3.100,- voor Campagneteam Huntington. In de ochtendshow legt gendrager Melanie Kroezen uit waarom onderzoek naar de ziekte zo hard nodig is.

Afgelopen vrijdag lanceerden Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte de veiling. Een week lang kan er geboden worden op een stratocaster, die gitaarbouwer Viktor Mei maakte van honderden stempotloden. De volledige opbrengst van de veiling zal naar Campagneteam Huntington gaan. Dit team werd opgericht in 2014 toen de financiële steun voor onderzoek naar een geneesmiddel voor Huntington, een combinatie van ALS, Parkinson en Alzheimer, terugliep.

Energie uit steun

Campagneteam voorzitter Melanie Kroezen is drager van het gen. Wat betekent dat zij ergens tussen haar 35e en 40e ziek zal worden. Haar tijd nu is kostbaar, maar toch kiest ze ervoor om die juist in de campagne te stoppen. "Ik krijg daar ook superveel voor terug. Acties als deze die voor ons Campagneteam zijn georganiseerd, daar voel je je zo gedragen door", vertelt Melanie. "Daardoor houd je het vol. En denk je van: 'Ik doe het niet alleen.'"

Check hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Campagneteam Huntington / Viktor Mei.

Ster advertentie
Ster advertentie